به گزارش «قدس آنلاین»، محمد آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت مردان برگزار شد، گفت: در جهان هر ۶ ثانیه یک نفر در اثر حادثه فوت میکند و مرگ ناشی از حادثه ۱.۷ برابر مرگهای ناشی از ایدز و مالاریا است و میتوان گفت حوادث مسئول ۹ درصد کل مرگ و میرها هستند.
وی افزود: بیش از ۵۰ درصد از مرگهای ناشی از حوادث در سن ۱۵ تا ۴۴ سالگی در کشورهایی با درآمد کم و متوسط اتفاق میافتد. در مقایسهای که بین مرگهای ناشی از حوادث و سه بیماری عفونی مهم انجام شد حوادث رتبه اول را پیدا کرد.
آقاجانی گفت: بیشترین مرگهای ناشی از حوادث به حوادث ترافیکی مربوط میشود و کمترین مرگ ناشی از حوادث مربوط به جنگها است؛ مردان دو برابر بیش از زنان به علت حوادث فوت میکنند.
معاون درمان وزارت بهداشت اضافه کرد: در مردان مرگهای ناشی از حوادث ابتدا به ترافیک و سپس خودکشی مربوط میشود و در زنان مرگهای ناشی از حوادث به ترافیک و سقوط از بلندی مربوط است. در کشور ما نیز حوادث غیرعمدی ۱۱.۵ درصد علت مرگ و میرها هستند و حوادث عمدی ۲ درصد این علتها را تشکیل میدهند.
وی تصریح کرد: در کشور ما مرگهای ناشی از حوادث به ترتیب به ترافیک، تروما، سقوط و سایر علل مربوط است. براساس آمار پزشکی قانونی نیمی از مرگهای غیرطبیعی به دلیل حوادث ترافیکی است.
آقاجانی گفت: حوادث ترافیکی علت یک میلیون و ۳۰۰ هزار فوت در سال است و در سال ۲۰۱۲ نهمین علت مرگ و میر در جهان بوده است. این حوادث ترافیکی در گروه ۱۵ تا ۲۹ سال اهمیت بیشتری مییابد و سومین علت مرگ و میر بعد از سکته قلبی و مغزی است.
معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد: در سال ۹۴ براساس آمار پزشکی قانونی بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر در حوادث ترافیکی جان خود را از دست دادند اما اتفاق بسیار خوب و مهم این است که از سال ۸۵ به بعد شاهد سیر نزولی در مرگهای ناشی از حوادث ترافیکی هستیم.
وی افزود: هدف سند ملی که به امضای قوای سهگانه نیز رسیده است و بزودی منتشر خواهد شد کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی است که در ۵ فصل و ۸ هدف راهبردی به ۶۴ راهبرد تدوین شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت، گفت: هم اکنون همه مجروحین حوادث ترافیکی تحت حمایت رایگان هستند و در سال ۹۴، ۷۰۰ هزار پرونده حوادث ترافیکی را به صورت رایگان پوشش دادهایم.
نظر شما